Skip to content

Vprašanja in odgovori

Za vas je primeren Začetni E-tečaj računovodstva (E-ZTR), saj je namenjen začetnikom brez predhodnih znanj in izkušenj v računovodstvu.

Da, seveda se lahko prijavite na računovodski tečaj, neglede na vašo izobrazbo.

Za tečaj potrebujete osnovno računalniško opremo, z zvočniki in mikrofonom, da boste lahko zastavljali vprašanja. Za dostop do predavanj si boste morali namestiti MS Teams, za katerega dobite po mailu povezavo do brezplačnega dostopa. Pri izdelavi bilanc in davčnih obračunov uporabljamo program MS Excel. Za dostop do računovodskega programa MINIMAX, pa dostopamo preko katerega koli brskalnika, ki ga imate na vašem računalniku (npr. Chrome, Mozilla…).

Super pa bi bilo, da takrat, ko delamo vaje v računalnik (Excel, Minimax) imate dva ekrana. Na en ekran gledate kako dela predavatelj, na drugem delate sami.

Ne. Jesenski tečaj je najbolj obiskan med tečaji, saj ponuja udeležencem, da so prisotni na tečaju ali dopoldan ali popoldan, kakor jim odgovarja. Lahko ste eno predavanje dopoldan, naslednje pa popoldan, po želji. Še posebej primerno za tiste, ki delajo v turnusu. Predavanje, ki je dopoldan imamo še enkrat enako popoldan – seveda vse v živo. Ni v naprej pripravljenih posnetkov. Se pa vsa predavanja snemajo, tako da si lahko posnetke tudi po končanem tečaju ogledate kadarkoli.

Ne. Po začetku pandemije s korona virusom, smo prenehali s predavanji v učilnici. Ugotovili smo, da se izobraževanje na daljavo odlično obnese, kljub začetnim pomislekom.

Na samem tečaju gremo čez najbolj pogoste poslovne oz. računovodske dogodke, ki se dogajajo v podjetju, tako teoretično kot praktično. Da boste postali uspešen računovodja,  je odvisno od različnih dejavnikov, vključno z vašo zagnanostjo, učenjem in pridobivanjem znanja, izkušnjami ter pridobljenim znanjem na računovodskem tečaju. Kljub temu, da vam tečaj zagotovi osnovne in pomembne informacije o računovodstvu, je pomembno razumeti, da je računovodstvo kompleksno področje, ki zahteva kontinuirano učenje, pridobivanje izkušenj in nadgrajevanje znanja skozi čas.

Veliko tečajnikov je začelo s samostojnim delom računovodje, je pa res, da boste na začetku včasih potrebovali še kakšno pomoč ali nasvet.

Na tečaju uporabljamo spletni računovodski program MINIMAX od podjetja Seyfor d.o.o. MINIMAX je najbolj priljubljen računovodski program v Sloveniji.

Po zaključenem tečaju imate na voljo še vedno dostop do MINIMAX-a, gradiva in video posnetkov. Se pa priporoča, da čim prej pričnete z delom v računovodski oz. knjigovodski smeri, da novo pridobljeno znanje uporabite pri svojem delu.

Za dodatna specifična vprašanja, pa so na voljo tudi individualne ure izobraževanja.

Na zaključku Začetnega E-tečaja računovodstva imamo na koncu kratek preizkus znanja. Pri ostalih tečajih ni preizkusa znanja.

Po zaključku tečaja dobite sledeča potrdila:

  • E-ZTR     Emprise certifikat – računovodja
  • E-DOB    Potrdilo o opravljenem tečaju
  • E-PLK     Potrdilo o opravljenem tečaju
  • E-DDV    Potrdilo o opravljenem tečaju

Kopirajte kupon

ZTR50

Kupon je unovčljiv pri prijavi na Začetni tečaj računovodstva

Kupon za popust 50€
0
    Prijava na tečaj