Računovodski tečaji EMPRISE

Storitve: Začetni računovodski tečaji in individualno izobraževanje računovodstva
Računovodski tečaji EMPRISE
Računovodski tečaji EMPRISE2 months ago
Posnetki zaslona predavanj 🤓
Računovodski tečaji EMPRISE
Računovodski tečaji EMPRISE3 months ago
Z veseljem vas vabimo na naš računovodski tečaj, kjer vam predstavljamo uporabo najbolj priljubljenega spletnega računovodskega programa MINIMAX.

MINIMAX je sodoben spletni program, ki vam omogoča enostavno vodenje vašega računovodstva. Na našem tečaju vam bomo pokazali, kako lahko s pomočjo MINIMAX-a učinkoviteje in hitreje vodite svoje poslovne knjige. Skupaj bomo spoznali, kako lahko program uporabljate za vodenje vaših financ, izstavljanje računov, obdelavo plačil ter kako lahko program uporabite za spremljanje stanja vašega poslovanja v realnem času.

Naš tečaj je primeren za vse, ki želite izvedeti več o uporabi sodobnega računovodskega programa in se naučiti, kako lahko program uporabite za izboljšanje vašega poslovanja. Poleg tega pa bomo na tečaju odgovorili tudi na vsa vaša vprašanja in vam pomagali pri reševanju morebitnih težav pri uporabi programa.

Pridružite se nam na našem računovodskem tečaju in spoznajte vse prednosti uporabe računovodskega programa MINIMAX. Tečaj je praktično naravnan in vam bo zagotovo koristil pri vašem vsakdanjem delu. Prijavite se še danes in pridobite dragoceno znanje, ki vam bo olajšalo vodenje vašega poslovanja!
Računovodski tečaji EMPRISE
Računovodski tečaji EMPRISE3 months ago
Najhitrejši način, da se naučite računovodstva, je, da se posvetite rednemu in intenzivnemu študiju ter praktični izkušnji. Tukaj je nekaj nasvetov:

Pridobite osnovno znanje: Najprej se posvetite pridobivanju osnovnega znanja o računovodstvu, kot so temeljni računovodski pojmi, pravila in postopki, knjiženje, obračun davka na dodano vrednost (DDV) in druge obvezne evidence. Za to lahko uporabite različne vire, kot so učbeniki, spletni tečaji, priročniki in podobno.

Izberite ustrezen program: Izberite ustrezen program, ki vam bo pomagal pri obdelavi in upravljanju finančnih podatkov. Danes obstaja veliko programov za računovodstvo, od brezplačnih do plačljivih, zato je pomembno, da izberete program, ki ustreza vašim potrebam in ciljem.

Praktična izkušnja: Praktična izkušnja je ključnega pomena za razvijanje vaših računovodskih spretnosti. Poskusite se vključiti v računovodske procese vašega podjetja ali poiščite priložnosti za prakso v drugih organizacijah.

Izobraževanje: Izobražujte se na seminarjih, delavnicah in drugih dogodkih, ki so namenjeni razvoju računovodskih spretnosti. To vam bo pomagalo pridobiti nove ideje, izboljšati vaše znanje in razviti vaše sposobnosti za reševanje problemov.

Delite svoje izkušnje: Delite svoje izkušnje s kolegi v vaši stroki. Sodelovanje z drugimi računovodskimi strokovnjaki vam lahko pomaga pri razumevanju različnih računovodskih situacij in problemov, ki jih morda niste imeli priložnosti srečati v vašem delovnem okolju.

Bodite vztrajni: Naučiti se računovodstva ni enostavno in zahteva trdo delo in vztrajnost. Pomembno je, da ostanete motivirani in nadaljujete z učenjem, tudi ko se pojavijo ovire in težave. Sčasoma se bosta vaše znanje in samozavest povečala 🙂🍀
Računovodski tečaji EMPRISE
Računovodski tečaji EMPRISE3 months ago
Računovodstvo je podvrženo stalnim spremembam in posodobitvam zaradi razvoja tehnologije, zakonodaje in mednarodnih standardov.
Nekatere nove smernice v računovodstvu, ki so pomembne v zadnjih letih, vključujejo:

- Digitalizacija: Digitalne tehnologije so postale bistvene za računovodsko industrijo. Uporaba digitalnih orodij, kot so računalniški programi za računovodstvo, oblak, umetna inteligenca in strojno učenje, omogoča bolj učinkovito in natančno obdelavo podatkov.

- Mednarodni računovodski standardi: Vse več držav sprejema mednarodne računovodske standarde (IFRS), ki zagotavljajo enotno in pregledno poročanje o finančnih izkazih za podjetja po vsem svetu.

- Enotni digitalni trg: Evropska unija je vzpostavila enotni digitalni trg, ki omogoča podjetjem dostop do večje baze potrošnikov in novih poslovnih priložnosti.

- Obvladovanje tveganj: Računovodje se vse bolj osredotočajo na obvladovanje tveganj in skrbno spremljajo vsako transakcijo, ki jo podjetje opravi.

- Poročanje o trajnostnem razvoju: Podjetja se vse bolj zavedajo vpliva na okolje, družbo in gospodarstvo ter zato poročajo o svojih trajnostnih prizadevanjih in učinkih na okolje in družbo.

Te smernice kažejo, kako se računovodstvo prilagaja nenehno spreminjajočim se razmeram in potrebam. Pomembno je, da računovodje ostanejo na tekočem s temi spremembami in posodobitvami ter se prilagajajo novim okoliščinam.

Dandanes so v manjših podjetjih dela tako razporejena, da mora ena oseba delati več opravil oz. funkcij v podjetju. Nihče več ne zaposluje samo administrativnih delavcev oz. tajnic, zato so potrebna tudi dodatna znanja. V večini, administracija opravi tudi manjša knjigovodska dela pri pripravi dokumentov za računovodstvo, katere oni samo še dodatno obdelajo.

Za vas smo pripravili »Intenzivni začetni tečaj računovodstva z vajami na računalniku«, kjer se boste naučili osnov računovodstva, pričeli s knjigovodstvom, obračunati plače, izpolniti potne naloge, nato pa vse to vnesti v pravi računovodski program miniMAX.

Zaradi trenutne situacije s pandemijo COVID-19, smo za vas organizirali E-tečaj, se pravi, Intenzivni začetni računovodski tečaj na daljavo.

Vsebina tečaja je enaka, kot na tečaju, ki poteka v učilnici.

Tečaj poteka v dopoldanskem in popoldanskem času, tako, da se lahko prijavite na tečaj in sodelujete, kadar vam odgovarja. Dopoldan se tečaj odvija od 10:00 do 13:30 ure, popoldan pa od 17:00 ure do 20:30 ure.

Med tečajem imamo pavzo po potrebi.

Primer izgleda MS Teams, v katerega se prijavite:

Tečaj je namenjen popolnim začetnikom ali osebam, ki imajo osnovno predznanje. Na tečaju se bomo učili:

 •  Knjigovodske listine v njihovem krogotoku (naročilnice, dobavnice, računi,       izpiski, plače….)
 •  Organiziranost in hramba listin v podjetju
 •  Kaj so konti – lastnosti kontov
 •  Kako knjižimo vsakodnevne dogodke
  • izdane račune
  • prejete račune
  • blagajniško poslovanje (poslovanje z gotovino)
  • bančni izpiski
  • zaloga blaga in materiala
  • osnovna sredstva in amortizacija
  • poraba blaga in materiala
  • izdelava potnih nalogov in knjiženje
  • izdelava plač in knjiženje
  • DDV
 •  Kakšne vrste bilanc poznamo
 •  Izdelava bilance stanja, izkaz poslovnega izida in izračun DDPO
 •  Elektronska banka, E-davki, Ajpes, E-vem
 •  Davčna blagajna

Tečaj poteka dva meseca.

Prvi mesec  – po 2 dni v tednu – po 4,5 šolske ure na dan

V prvi del tečaja spoznamo temelje računovodstvo:

 • Uvod v računovodstvo
 • Dela v računovodstvu – knjigovodstvu
 • Kategorije v računovodstvu
 • Knjigovodstvo
 • Računovodstvo storitvenega podjetja
 • Računovodstvo trgovinskega podjetja
 • Računovodstvo proizvodnega podjetja
 • Aktiva: Pasiva
 • Obračun plač in drugih osebnih prejemkov
 • Davki v podjetju
 • Izdelava bilanc

Drugi mesec  – po 2 dni v tednu – po 4,5 šolske ure na dan

Drugi mesec tečaja je bil namenjen izključno vajam in delu v računovodskem programu, v katerega bomo vnašali zgoraj naštete vsakodnevne knjigovodske dogodke v podjetju in tako učili kako uporabljati računovodski program Minimax, da lahko hitro in kvalitetno opravljamo računovodska-knjigovodska dela.

Tečaj se izvaja na razumljiv način z veliko vaje in resničnimi primeri, tako da lahko udeleženci zares spoznajo osnove računovodstva in tako bolje razumejo potek samega dela v računovodstvu.

Za tečaj potrebujete internetno povezavo na računalniku in namestitev ter registracijo na Microsoft Teams, ki je brezplačna. Za pomoč se pred tečajem lahko na daljavo povežemo in skupaj namestimo MS Teams.

Primer knjiženja poslovnih dogodkov:

Primer razlage izračuna zakonskih rezerv:

Primer knjiženja prejetih računov v računovodski program Minimax:

Potrebujete tudi program Microsoft Excel, katerega bomo potrebovali za vajo izdelave bilanc.

Priporoča se uporaba dveh ekranov in uporaba slušalk z mikrofonom in spletna kamera.

Za tečaj boste en teden pred pričetkom po pošti dobili gradivo, v katerem bodo tudi vaje in kopije računov za knjiženje v program Minimax.

Cena tečaja: 760,00 EUR

Preverite popuste v ceniku.

KOLEDAR TEČAJA

Mesec Datumi trajanja tečaja Dnevi v tednu Čas Prijava in plačilo do Predprijava in plačilo do – dodatni 5% popust
Januar 2023 od 17.01. do 09.03.2023 TOR in ČET samo popoldan 17:00 do 20:30 09.01.2023 09.12.2022
April 2023 od 11.04. do 08.06.2023 TOR in ČET samo dopoldan 10:00 do 13:30 03.04.2023 03.03.2023
Oktober 2023 od 17.10. do 14.12.2023 TOR in ČET dopoldan 10:00 do 13:30 popoldan 17:00 do 20:30 09.10.2023 08.09.2023
Kadar vam časovna izvedba tečaja kdaj ne ustreza, potem si lahko vsa predavanja ogledate preko video-posnetkov predavanj. Vsa predavanja se izvajajo v živo preko spleta in se snemajo.
Prazniki med tečaji:
Tečaj April 2023 – Prvomajski prazniki – Ker je 27.04.2023 četrtek, se predavanja za ta dan prestavijo na 26.04.2023. Naslednji teden, oziroma 1. teden v maju 2023 ni tečajev

On-line začetni računovodski tečaj z vajami na računalniku in vaje v računovodskem programu Minimax Začetni računovodski tečaj na daljavo z vajami na računalniku in vaje v računovodskem programu Minimax E-računovodski začetni tečaj z vajami na računalniku in vaje v računovodskem programu Minimax Internetni začetni računovodski tečaj z vajami na računalniku in vaje v računovodskem programu Minimax Začetni E-tečaj računovoedstva z vajami na računalniku in vaje v računovodskem programu Minimax